Satu hiljaisesta kylästä

Hyvä lukijani,

Tänään kerron sinulle sadun hiljaisesta kylästä.

Kylä sijaitsi laakson rinteellä ja oli niin hiljainen, että muuttolinnutkin kiersivät sen keväisin kohteliaisuussyistä. Kylä oli kasvanut parin töllin naapurustosta vuosien mittaan aika suureksi, sillä sen onnelliset asukkaat lisääntyivät mielellään. Lisäksi läheisistä kaupungeista muutti kylään hiljaisuutta rakastavia ihmisiä.
Eräänä päivänä suurelta viskaalilta tuli kirje kyläläisille. Kylästä oli vaivihkaa kasvanut niin suuri, että sille piti valita pormestari. Päätettiin järjestää asiasta kokous niityn laidassa, vanhan männyn katveessa. Hiljaisuuteen tottuneet kyläläiset eivät tienneet, mitä tuollaisessa kokouksessa pitäisi tehdä. Jokaista puistatti ajatus joutumisesta pormestarin virkaan, sillä siinähän saattoi joutua tekemisiin muidenkin kuin hiljaisten asioiden kanssa. Lopulta kylän väki yksimielisesti päätti valita pormestariksi jonkun halukkaan ulkopaikkakuntalaisen.

            
Päätettiin järjestää asiasta kokous niityn laidassa, vanhan männyn katveessa. 


Pormestari rakastui kylään välittömästi, samalla tavoin kuin kaikki muutkin sadattuhannet kyläläiset. Ainoa huono puoli pormestarin mielestä oli se, ettei hänellä oikeastaan ollut työtehtäviä. Hiljaiset kyläläiset eivät vaatineet mitään ja kylän suurin matkailuvaltti, hiljaisuus, oli olemassa ilman sen kummempia ponnisteluja. Toimettomuus tuntui väärältä ja oli tehokkaaseen elämänmenoon tottuneelle pormestarille joka päivä suuri ahdistuksen aihe. Hänhän sai kuitenkin suurta palkkaa työstään. Niinpä, kyläläisiä ilahduttaakseen, pormestari päätti tehdä kylästä maailman parhaan paikan. Hän palkkasi konsultin, joka päätyi siihen tulokseen, että maailmassa on liikaa hiljaisia kyliä. Se ei yksin voi nostaa kylää kukoistukseen, mutta hiljaisuus olisi silti hyvä brändi. Sen avulla kylään saataisiin houkuteltua uusia menestyviä yrityksiä. Eräänä päivänä konsultilla oli todellinen ilouutinen pormestarille. Oli löytynyt juuri oikeanlainen yritys, joka sopii kylän imagoon. Yritys valmisti korvatulppia.
            Korvatulppatehdasta alettiin rakentaa niityn laitaan kaatamalla alta pois vanha mänty. Sen jälkeen kaivettiin kymmenentuhatta kuutiota maata ja räjäytettiin saman verran kalliota. Kuorma-autot kuljettivat työmaalle yötä päivää puuta, hiekkaa, soraa, tiiliä, rautaa ja sementtiä. Työntekijät ahkeroivat kolmessa vuorossa huudattaen poriaan, betonimyllyjään ja sirkkeleitään. Viimein koitti se aamu, jolloin tehtaan pilli vislasi ensimmäisen kerran ja sen suuret tulppakoneet mylvähtivät käyntiin. Korvatulppatehtaasta tuli heti jymymenestys. Se perusti kylään kuusi tehtaanmyymälää.

Sen pituinen se.Kommentit

Suositut tekstit