Piirtoja nuotin vierestä

Hyvä lukijani,

olen aina tykännyt piirtää. En ole mikään erityisen hyvä piirtäjä, mutta en ole jaksanut välittää siitä. Olen piirtänyt silti. Piirtäminen on kulkenut harrastuksena mukanani koko elämän ajan.

Tykkään siitä, kun kynä tai sivellin liitää paperilla. Kykenen kynä kädessä myös keskittymään parhaiten. Siksi kirjoitan musiikkiakin aika paljon käsin.

Harjoittelua kaksimillinen terällä.

Viivastopiirrin.

Minä olen kasvanut kuvaan ja sanoihin monen muun entisen pikkupojan tavoin sarjakuvien kautta. Kouluvihkojen marginaalit täyttyivät omituisista, pottunokkaisista ukonpäistä, kummallisista maalaisaiheisista sarjakuvista ja myöhemmin myös opettajien ja armeijan esimiesten pilapiirroksista — sekä omituisella huumorilla ryyditetyistä julisteista.

Sarjakuva soitto-oppilasajalta.


Outoa julistetaidetta soitto-oppilasvuosilta.


Musiikinhistorian monisteiden välistä löytynyt piirros...

Piirtäminen on välillä ollut vuosia taustalla ja välillä tuhertamisessani on ollut aktiivisempia kausia. Sarjakuvia on edelleen pullahdellut silloin tällöin. Siinä piirtäminen yhdistyy toiseen harrastukseeni, ontuviin jämävitseihin, joilla piinaan ystäväpiiriäni sosiaalisessa mediassa perjantaisin.

Sibeliusta kuunnellen.

Välineurheilua.

Ruokaa verkosta.

Merikanto.

Jämähuumoria.

Vielä jämempää huumoria.
Optisia ruutuja.

Sarjakuvien ohella on syntynyt monia musiikkiaiheisia pilapiirroksia, joista osa käyttökuvaksi muun muassa Yleisradiolle yms.

Absoluuttinen sävel... hmm?
Irroita tapetit kätevästi pasuunalla.
Nuoteille oksentava kissa. (Yle)

Ears open. (Suomen Säveltäjät/Kompositio)

Eräs piirrostyyppi on ns. onelinerit, jossa tarkoitus on piirtää kohde yhdellä katkeamattomalla viivalla. Joskus siihen liittyy myös ehto, ettei viiva saa ylittää itseään missään vaiheessa.

Oneliner, piano (Suomen Säveltäjät/Kompositio)

Yksinäinen.

Mänty.

Janne

Kolmas piirtämisen muoto on optiset piirrokset, hieman Vasarelyn hengessä. Näitä piirroksia väkertäessä syntyy muuten hyvin samankaltainen tunne kuin säveltäessä.

Ympyrä elää.

Ruutulippu.

Flow.

Nuottiavain.

Finlandia.


Kommentit

Suositut tekstit