Säveltäjäarkea

Hyvä lukijani,

pidin viikon sävellystyöstä vapaata ja se teki to-del-la hyvää.

Työpöydälläni on vääntelehtinyt synnytystuskissaan uusi kamariooppera. Heinäkuun lopulla työ jäi täysin jumiin, joten oli pakko ottaa aikalisä. Vieläkään en ole palannut oopperan sävellystyöhön, sillä vapaan jälkeen on ollut pakko palata työhön kevein askelein ettei kesän kuluessa noussut työahdistus palaisi.

Perhe oli työtäni evakossa kesällä mökillä ja pitkät päivät partituurin pauloissa vaativat veronsa.

Vapaapäivät menivät arkisissa askareissa ja lasten kouluvuoden alun häämöttäessä minäkin palasin työn ääreen – hoitamaan juoksevia asioita ja rästiin jääneitä pieniä sävellystöitä. Työpöydän puhdistuminen (valitettavasti vain kuvainnollinen) on tehnyt hyvää.

Tapasin tällä viikolla Musiikkitalossa Eero Saunamäen, jonka kanssa kävimme pitkästä aikaa nokkahuilujen sielunmaisemaa läpi ja joka antoi muovikassillisen nokkahuiluja mulle lainaksi — jos jotakin syntyisi.

Hieroglyf... eiku muistiinpanoja
Tarkoitus on saada aikaan tosi virtuoottinen ja lyhyt kappale nokkahuiluille.

Multitasking

Sain tiistaina valmiiksi pitkään työpöydälläni pyörineen sooloteoksen Aale Lindgrenille. Se valmistui aika kalkkiviivoilla, sillä hän kantaesittää sen Pasimusic-festarilla 2.10.2015 ja levyttää myöhemmin lokakuussa.

Kappale on sävelletty basso-oboelle, mutta se toimii kaikilla muillakin oboeperheen soittimilla — ja itseasiassa aikalailla kaikilla puupuhaltimilla. 

Aalen tapasin eilen Musiikkitalon taiteilijakahviossa. Oli hauska rupatella pitkästä aikaa. Aale muutti keväällä täältä Vuosaaren taiteilijatalosta Lallukkaan ja jo pian tuli ikävä aamukahvintuoksuun sekoittunutta englannintorven ääntä.

Musiikkitalossa liikkuminen on muuten ällistyttävän hidasta näin loman jälkeen, kun kaikkien kanssa hölösuusavolainen sieluni haluaa vaihtaa kuulumiset.

Käsikirjoitussivuja uudesta soolobasso-oboeteoksesta Aale Lindgrenille.
Lokakuun alussa pärähtää käyntiin 2. kansainvälinen Pasimusic-festivaali Pohjois-Savossa. Tämän vuoden teemana on 'Matkoja ajassa'. Teema näkyy monin eri tavoin konserttien ohjelmassa. Tervetuloa jälleen viettämään riemukas torstain ja sunnuntain välinen yö 1.–4.10.2015!

Festivaalin järjestäminen on iso revohka, mutta onneksi tuotannossa on tänäkin vuonna rautaiset ammattilaiset. Muistettavaa on paljon, mutta tänä vuonna moni valmisteluun liittyvä asia on mennyt huomattavasti jouhevammin. Mahtavaa on, että kaikki keskeiset yhteistyökumppanit ovat mukana myös tänä vuonna ja monia uusiakin festarikumppaneita on ilmoittautunut vuoden mittaan mukaan.

Jos käytät Facebookia, niin muista käydä tykkäämässä festaristamme. Se tehdään pienin resurssein, mutta suurella sydämellä: PASIMUSIC FACEBOOKISSA Facebook-sivultamme löydät myös kaikki festarin konsertit.

Festarin kotisivu ja tämän vuoden ohjelma löytyy osoitteesta: www.pasimusic.com

Pasimusic-festari lähenee


2. kansainvälinen Pasimusic-festari 1.–4.10.2015 numeroina:
60 esiintyjää yhteensä
2 kamariyhtyettä
1 orkesteri
4 sooloesiintyjää
34 säveltäjänimeä ohjelmassa
12 konserttiohjelmassa mainittua säveltäjää saapuu festivaalille
1 sävellystyöpaja
4 festivaalipäivää
1 luento
6 eri vuosisataa edustettuna teoksissa
1 kapellimestari
9 kantaesitystä
1 täysin uusi soitin konserttikäytössä (mikrosävelaskelpiano)
3 lyhytelokuvaa
24 säveltä / oktaavi sunnuntain konsertissa
15 yhteistyökumppania
2 paikkakuntaa (Kuopio ja Lapinlahti)
3 tuottajaa
7 konserttia
6 konserttipaikkaa
6–0 paras, hauskin ja mieleenpainuvin festari ikinä

Kommentit

Suositut tekstit