Variksia, silakkaa ja sävellyskonsertti

Hyvä lukijani,

katselin tänään työpöytäni äärestä, kun varikset pitivät peliään puiden latvoissa. Hämmentävän viihdyttävää.

Varikset Aurinkolahdessa 24.11.2014

Kirjoitin tänään jatkotutkintoni kirjallista työtä, joka pitäisi kevääseen mennessä olla valmis. Työhöni liittyy laaja itsereflektio, eli oman työskentelyprosessin tarkastelu. Sen aukikirjoittaminen on yllättävän vaikeaa. Toisaalta pitäisi osata etäännyttää hieman itseään prosessista, toisaalta pitäisi sukeltaa sävellysprosessin ytimeen.

Helppoa kuin viulunsoitto.


Korppu-vene Aurinkolahdessa 23.11.2014

Eilen rantaan saapui jälleen kalastajat myymään silakoita. Ostimme puoli kiloa savusilakkaa. Tätä toimintaa haluaisi kannattaa. Se tuo kotikulmille eloa ja kala on taatusti tuoretta. Lisäksi on mukava kuulla terveisiä mereltä.

Jääkristallit
Täällä tuprutti kovasti lunta perjantaina. Parasta aikaa lumi sulaa hiljalleen, mutta viikonloppuna oli kaunista. Lumi verhosi rannat ja lyhtyihin ilmestyi jälleen jääkristallit.

Se sai minut vallan runolliseksi:

Talvi lennähti eteeni
serpentiinin lailla.
Kristallihöyhenet lumetta,
lumen tuomaa.

***

Viikonloppuna sosiaalisessa mediassa syntyi vallan kannatettava idea: Mitäpä jos musiikkiani esitettäisiin lähiaikoina myös Helsingissä? :)

Niinpä nopealla aikataululla syntyi pieni konsertti. Täytyy kyllä kiittää sekä konsertin aloitteentekijää Marja-Leena Töyrylää Twitteristä, että upeita muusikkoystäviäni, jotka lähtivät mukaan juoneen. Ota kalenterisi ja merkitse muistiin, olet lämpimästi tervetullut ystävinesi konserttiin. :)


Tässä siis pieni hiili-, mutta suuri kulttuurijalanjälkinen joululahjaidea musiikin ystävälle:


Pasimusiikkia Balderin salissa la 24.1.2015, klo 14.00
Aleksanterinkalu 12, Helsinki

Esiintyjinä mm. Kiril Kozlovsky (piano), Eija Räisänen (sopraano), Eero Saunamäki (nokkahuilu) ja Mika Väyrynen (harmonikka)

Ohjelmassa Pasi Lyytikäisen sävellyksiä 
mm. Lauluja Tua Forsstömin runoihin, Yli pellon kuivuneiden, Minimalto ja Jiän iänj.

Konsertissa Pasi säveltää uuden teoksen, jonka pianisti Kiril Kozlovsky kantaesittää konsertin lopuksi, prima vista, harjoittelematta.

Liput 25 / 10 euroa (opiskelijat, työttömät ja alle 18 v.)
Konserttituotto käytetään Pasimusic-festivaalin konserttitoimintaan.

Varaukset ja lisätietoja: nectoensemble@gmail.comKommentit

Suositut tekstit