Festivaali


Hyvä lukijani,

hämmentävä päivä. Ensi syksynä Pohjois-Savoon tulee uusi festivaali, jonka nimi on Pasimusic.

Sen festivaali on mulle aika läheinen...

Festarin sivut löydät osoitteesta www.pasimusic.com

Ohessa mediatiedote, joka lähti juuri äsken eetteriin.

Huomisia lehtiä kannattaa seurailla – ja ainakin YLE:n Kantapöytä -ohjelmaa klo 14.00 Radio YLE1:ssä ja YLEKlassisen verkkosivuilla.

Olemme pianisti Kiril Kozlovskyn kanssa puhumassa siellä mm. festivaalista ja tehdään myös spektaakkeli, jossa sävellän suoran lähetyksen aikana Kirilille uuden kappaleen.Mediatiedote 22.4.2014   

Uusi festivaali esittelee Pasi Lyytikäisen musiikkia   

Pohjois-Savossa järjestetään 18.–21.9. ensimmäinen kansainvälinen Pasimusic-festivaali, joka esittelee lapinlahtelaislähtöisen säveltäjä Pasi Lyytikäisen teoksia mielenkiintoisissa yhteyksissä. Necto Ensemblen, Lapinlahden kunnan ja Kuopion kaupungin kanssa yhteistyönä ideoidun festivaalin muusikkovieraina ovat muun muassa harmonikkataiteilija Sergej Tchirkov, pianisti Kiril Kozlovsky ja sopraano Eija Räisänen. Festivaalilla saa kantaesityksensä Lyytikäisen Oopperaa arjessa -trilogian päättävä teos Tori, jonka päärooleissa ovat kansanlaulaja Sirkka Kosonen ja baritoni Oskari Nokso-Koivisto. Festivaalin huimapäisin ja ainutlaatuisin ohjelmanumero lienee Kuopiossa järjestettävä konsertti, jossa Lyytikäinen säveltää Dmitri Shostakovitsin toisen pianosonaatin aikana uuden teoksen, jonka pianisti Kiril Kozlovsky esittää suoraan uunituoreena, harjoittelematta. Teemasäveltäjänä on Ahti Sonninen, jonka syntymästä on tänä vuonna kulunut 100 vuotta.

Kommentit

Suositut tekstit