Joulukalenteri - 9. luukku


Hyvä lukijani,

yhdeksännessä luukussa tavataan Joulupukki ja Pakkasukko, ollaan Kallio-Kuninkalassa suomalaisen nykymusiikin kansainvälistymisen äärellä ja juhlistetaan Kansallisteatterissa uuden Ruukku-tutkimusjulkaisun ensimmäisen numeron julkaisua.

Eilen oli vapaapäivä. Aamupäivä meni pyykkiä pestessä, mutta iltapäivällä suuntasimme Uutelaan joulupolulle. Tämä oli toinen kerta kun tapahtuma järjestettiin ja paikalle eksyi jälleen noin 15 000 – 20 000 joulumielen etsijää.

Tapahtuma oli mukava ja sää suosi myös. Meren äärellä palavat jätkänkynttilät, lasten riemu, raikas meri-ilma ja tuttujen tapaaminen ilahduttivat.

Näimme maahisten pesän ja tapasimme Joulupukin lisäksi Pakkasukon.
 
Joulupukki ja Pakkasukko Uutelassa.
Vapaapäivä teki hyvää, sillä tämä viikko onkin sitten haipakkaa.

Jätkänkynttilät ja meri.
Aamulla kello kuusi ylös ja Sutosen kanssa lenkille. Sitten kamppeet kasaan ja kohti Järvenpäätä.

Tänä syksynä Music Finland on koonnut Lentoon-hankkeessaan yhteen esittäjiä, säveltäjiä ja välittäjäporrasta yhteen pohtimaan ja kehittämään suomalaisen nykymusiikin kansainvälistymistä. Mentoreina tapaamisissamme on ollut muun muassa kapellimestari Susanna Mälkki, sellotaiteilija Anssi Karttunen, Pink Eminencen toimitusjohtaja Outi Raatikainen, sekä Lontoon periodin aikana Emma Kerr Boosey&Hawks -kustantamosta, Andrew Mellor Gramophone-lehdestä.

London eye.Talvinen Kallio-Kuninkala: Illan suussa julkistetaan uusi taiteellisen tutkimuksen vertaisarvioitu verkkojulkaisu Ruukku. Siinä julkaistaan myös minun tutkimusartikkelini. Verkkojulkaisu mahdollistaa monimediaisen artikkelin, joka sisältää esimerkiksi videota, ääntä ja nuottiesimerkkejä.

Julkaisutilaisuuteen liittyen pitäisi demonstroida Kansallisteatterin Lavaklubilla omaa taiteellista tutkimusta. Jos totta puhutaan, niin kynällä niiden kärpäsenpaskan näköisten nuotinpäiden suhertaminen paperille ei kovin mielenkiintoista katsottavaa ole. No, otin minä huilun mukaan. Jos vaikka luikauttaisi sillä jotain.

Kansallisteatteri (kuvan lähde: Wikipedia)

Ruukku-julkaisuun ja artikkeliini voit tutustua täältä, klikkaa oheista linkkiä, ole hyvä: Ruukku vol. 1

Kommentit

Suositut tekstit