Joulukalenteri - 7. luukku

Hyvä lukijani,

seitsemännessä luukussa etsitään tontun jälkiä ja käydään tohtorintutkinnon tarkastustilaisuudessa.

Aamulla Johanna sai väitöskirjan kirjoitusaikaa, kun lähdin lasten kanssa Uutelan kallioille tonttujahtiin. Se on muuten mukavaa ja jännää puuhaa. Suosittelen. Huomenna Uutelassa järjestetään toisen kerran Tonttupolku -tapahtuma, joka keräsi viime vuonna noin 10 000 kävijää. Suosittelen tapahtumaa lapsiperheille. Paljon ohjelmaa ja kaikki tapahtumat ovat ilmaisia.

Vinkkinä voisin mainita, että auto kannattaa jättää kotiin, sillä autopaikkoja alueella on tosi vähän.

"Tästä on tonttu mennyt."
Näkymä Uutelan kalliolta Kallvikinniemen suuntaan. Tälle paikalle piti muuten tulla Suomen ensimmäinen ydinvoimala.

Aurinkolahti Uutelan kalliolta katsottuna. Taustalla Cirrus, Suomen korkein asuinrakennus.

Mänty meren äärellä.
Tonttujahti Uutelassa vei huomiomme niin, että meinasin myöhästyä säveltäjä Matthew Whittallin tohtorintutkinnon tarkastustilaisuudesta, joka tarkastettiin tänään Sibelius-Akatemian kamarimusiikkisalissa.

Matthew Whittall (oik.) kuuntelemassa lausuntoa tohtorin tutkinnostaan.
Säveltäjien tohtorintutkinnot ovat tähän saakka olleet harvinaista herkkua. Tänään tarkastettu Matthewin tutkinto oli järjestyksessään kolmas sävellyksen taiteellinen jatkotutkinto. Aiemmin tohtoroituneita ovat säveltäjät Jyrki Linjama ja Hannu Pohjannoro.

Minulle tilaisuus oli erityisen kiinnostava sillä tarkoitukseni on lähivuosina olla samassa helteessä.

Matthewin taiteellisen työn otsikkona oli Nature in Music. Tutkinnon taiteellinen osuus oli huikean laaja: Musiikkia hänen tohtorintutkintoonsa sisältyi noin 5 ja puoli tuntia. Laaja ja painokas tutkinto oli myös tyylikirjoltaan ja kokoonpanoiltaan.

Tarkastustilaisuudessa kuultiin Whittallin teokset The wine-dark sea barokkikitaralle ja teorbille vuodelta 2008, kaksi osaa sarjasta Leaves of Grass, II (2009) kirja ja neljäs osa teoksesta Night, sleep, death and the stars (2008).

Kirjallisen työn otsikkona puolestaan oli: What nature tells me: Semiosis, narrative, death and nature in Gustav Mahler's "Der Abschied" Myös kirjallinen työ sai kiittävät arvio työn tarkastajat pitivät Matthewin kirjallista työtä ja sen säveltäjänäkökulmaa tärkeänä lisänä tieteelliseen Mahler-keskusteluun.

Tarkastustilaisuus antoi hyvän ja monipuolisen kuvan Matthewin musiikillisesta ajattelusta.

Tutkinto sai ansaitsemansa maininnan "kiitoksella hyväksytty"

Onnea Matt!


Kommentit

Suositut tekstit