Joulukalenteri - 14. luukku

Hyvä lukijani,

neljännessätoista luukussa plarataan vanhoja piirroksia ja sarjakuvia, jotka löytyivät työhuoneen muuton yhteydessä.

Joulupiirros.

Teini-iässä haaveilin muusikon ammatin lisäksi muun muassa sarjakuvapiirtäjän tai kuvittajan urasta. Lapsena veljen hienojen piirrosten innoittamana aloin itsekin tuhertaa sarjakuvia ja muuta tauhkaa.

Suurena kimmokkeena piirtämiseen oli muun muassa Mämmilä ja Tää kaupunki -sarjakuvistaan tunnetun Tarmo Koiviston pitämä sarjispaja. Mulla oli yläasteella hyvä ja innostava kuviksen ope, joka mut houkutteli Koiviston kurssille. Kurssi olikin hyvä ja mulla jäi parhaiten mieleen se, että Koivisto suhtautui teini-ikäisiin piirtäjänalkuihin tosissaan. Antoi neuvoja ja kritiikkiä, puhui paljon kuvien sommittelusta ja käsikirjoituksen merkityksestä.

Tarmo Koiviston lennokas omistuskirjoitus Mämmilä-albumissa.

Tässä blogissa olevat omat piirrokset olen väkertänyt vuosina 1990 - 1995. Piirroksissa on selkeitä vaikutteita muun muassa Alvar Gullichsenin Bonk-taiteesta, Jukka Tilsan ja Jope Pitkäsen sarjakuvailmaisusta sekä kaikesta muusta omintakeisesta huumorista.

Jope jopa lähetti mulle signeeratun albumin ja pari originaalipiirrosta Näkymättömästä Viänäsestä, kun mainitsin ihailevani hänen piirroksiaan eräässä Savon Sanomien haastattelussa.

Jope Pitkäsen tervehdys.


Sarjakuvat olivat siis musiikin lisäksi iso osa lapsuuttani. Suomen sarjakuvaseura ry:n Sarjainfo-lehti oli mun mielilukemista jo ala-asteella ja sieltä löytyi mun mielestäni kiinnostavimmat (ja härskeimmät) sarjikset.

Mutta nyt siis vihdoin näihin omiin piirroksiin, olkaapa hyvä. Kuvat saa tarvittaessa suurennettua klikkaamalla niitä.


Kvarteli.

Kuivan huumorin äärellä.

Verenimijä.


Vetohuilu.

Balanssihuilu.

Mustahkoa silmälasihuumoria...

Piirros konserttijulistetta varten.

Häkäpönttöfantasia.


Pontikkapotretti.


Öö... huumoria?

Vinoa huumoria Tilsan tapaan.

Surrealistisia juonenkäänteitä.
Kommentit

Suositut tekstit