Kevättä kohti!

Hyvä lukijani,

ajattelin kirjoittaa pitkästä aikaa taas muutaman blogirivin.

Takana on kiireinen maaliskuu (nyt kun vilkaisen kalenteria, niin onhan tätä huhtikuutakin menty jo aikalailla).

Vapaa viikonloppu on tehnyt hyvää. Eilen kävimme pojan kanssa katsomassa oopperassa Linkolan Robin Hoodin. Muutoin ollaan oltu vaan ja nautittu vapaasta.

***

Maaliskuussa tein tässä taiteilijatalon naapurissa olevassa olutravintolassa hämmentävän keikan. Pianisti Lasse Hirvi kutsuu aina kerran kuussa taitelijatalon muusikoita tai muita taiteilijoita vieraakseen. En ole ennen tehnyt keikkaa, jossa olisin esittänyt mm. Telemannia, Brahmsia, Sibeliusta, Ginasteraa, Vesteristä, Kärkeä ja Irwiniä... No, nyt on tullut sekin koettua. Hauskaa oli. Ainakin esiintyjillä. :)

***

Lähetin pari päivää sitten uuden teokseni Oopperaa arjessa II - Kohtaus kadulla lauluosuuden luonnoksen sopraano Eija Räisäselle. Vähän pelotti, että miten Eija kommentoi teosta, joka on sekä konspeptiltaan, musiikiltaan ja lauluosuudeltaan aikalailla tavanomaisesta poikkeava.

Pelko oli onneksi turha, sillä sain nopeasti sähköpostiini innostuneen viestin...

Nuottiesimerkki teoksesta Oopperaa arjessa II - Kohtaus kadulla.Pääsiäisen jälkeen aloitimme mahdollisten esityspaikkojen haravoinnin. Kiertelimme työryhmällämme Helsingin katuja ja etsimme erilaisia vaihtoehtoja. Eräs idea nousi tällä reissulla ylitse muiden. Gunnar Taucherin suunnittelemat ns. lankarullakioskien tienoot alkoivat kiinnostaa eräänä mahdollisena esityspaikkavaihtoehtona. Niitä on Helsingissä jäljellä neljä kappaletta.
Lankarullakioski
Samalla aloin miettiä, jos sittenkin oopperaa arjessa II varsinainen lopputuotos olisi live-esitysten lisäksi korkeatasoinen videotaltiointi. Tämä riippuu siitä saanko tässä loppukirin aikana haalittua taltiointia varten tarpeeksi resursseja (=euroja).

***

8.4. harmonikkavirtuoosi Sergej Tchirkov esitti Venetsiassa sooloharmonikkasarjani Vuo. Se olisi ollut kiva kuulla paikan päällä, mutta muut työt pitivät minut tiukasti Helsingissä.

***

Kevään aikana minulla on ollut ilo olla säveltäjä Minna Leinosen kanssa mukana kouluttajana "Kuule minä sävellän" -projektissa. Tässä mm. New York Philharmonicin, Musiikkitalon pääkäyttäjien (SibA, RSO, HKO) ja Kansallisoopperan yhteistyössä suomalaiset lapset ja nuoret sävelsivät 13 uutta teosta kamariyhtyeelle. Ne kantaesitettiin 11.4. Musiikkitalossa kapellimestari Jackie Shinin johdolla.

Tänä keväänä projektissa oli mukana myös kuvataideosuus, jota luotsasivat kuvanveistäjä Satu-Minna Suorajärvi ja mediataiteilija KirsiMarja Metsähuone. Kuvataidepajoissa nuoret tekivät muun muassa animaatioita ja 3D-graffitteja.

lisätietoa projektista löytyy ohjaajina toimineiden - loistavien musiikkikasvatuksen osaston opiskelijoiden - blogista (klikkaa allaolevaa linkkiä):

Kommentit

Suositut tekstit