Nokkelien rääväsuiden Suomi

Hyvä lukijani,

oletko pannut merkille viime vuosina kummallisen ilmiön?

Suomesta on tullut nokkelien rääväsuiden maa.

Kolumnit, mielipiteet, lehtikirjoitukset ja poliitikkojen kommentit ovat alkaneet tulvia rääväsuisia, mukanokkelia, ylikärjistäviä, hyökkääviä ja yleistäviä heittoja.

Miksi on näin?

Siksi, että juuri näin toimitettuja juttuja jaetaan eniten sosiaalisessa mediassa.

Oikeastaan minulla ei pitäisi olla varaa arvostella muita rääväsuisuudesta, mutta toisaalta:
"Parhaiten koira koiran tuntee."

Mediassa on tapahtunut murros. Enää ei riitä, että kerrot asiasi julkisuudessa. Sinun täytyy tehdä se tietyllä tavalla. Nokkelan rääväsuisesti.

Rakkaat ammattimaiset sanankäyttäjäystäväni. Älkää silti yrittäkö olla nokkelia rääväsuita. Ainakaan ihan koko ajan. Se, että mukanokkelat otsikot saavat tuhansia klikkauksia sosiaalisessa mediassa (esim. tämä Keskisuomalaisen juttu: "Kumi puhkeaa ja lasti lentää") ei tarkoita sitä, että ihmiset peukuttavat siinä hyvää ja onnistunutta journalismia.

etukäteen kiittäen,

Pasi


Kommentit

  1. Tämähän on valitettavan totta. Hytönen, Iltalehti-Jyrki ja Virpi Salmi - siinä ensi alkuun kolme kirjoittajaa, joiden negatiivisella latauksella ryyditettyjä kirjoituksia en enää vaivaudu lukemaan.

    Tämän kuminpuhkeamislinkin myönnän jakaneeni, minkäs sitä omalle huumorilleen mahtaa...:) Mutta eihän sillä ole journalismin kanssa mitään tekemistä.

    Kauko Röyhkä kirjoittaa FB-seuraajilleen: "Te osaatte vittuilla, mutta osaatteko myös visioida? Se on paljon vaikeampaa." Sic! Kirjoitapa sellainen artikkeli, joka leviää ihan silkalla laadulla...

    Jarkko Riihimäki

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit