Moskovan satoa - videoita, kuvia ja tunnelmia


Hyvä lukijani,

terveiset täältä Moskovasta taas. Takana on aika työntäyteinen viikonvaihde. Koko viikonloppu oli täynnä harjoituksia ja viimein sunnuntai-iltana oli sadonkorjuun hetki - eli kaksi konserttia. 

Sunnuntaina ensimmäisessä GamEnsemblen konsertissa Sergej Tchirkov esitti vuonna 2005 säveltämäni Vuo -nimisen sarjan sooloharmonikalle. GamEnsemble teki hienon konsertin ilmeikkään kapellimestarinsa, säveltäjä Oleg Paiberdinin johdolla.

Sergej Tchirkov ja Vuon harjoitukset
Samana iltana oli myös suomalaisen Ajassa! -ensemblen konsertti. Sen ohjelmassa oli uutta suomalaista ja venäläistä musiikkia. Anton Safronovin riflessioni... teki minuun jälleen vaikutuksen. Herkkiä, hauraita ja hienoja sävyjä jousitriolle.


Hatsaturjanin patsas Säveltäjien talon puistossa. Taustalla kohoavat urkupillit ovat saaneet kuulemma vaikutteita Sibelius-monumentista. Patsaan juurella Ajassa! -ensemblen muusikot, minä ja säveltäjä Anton Safronov (oik.). Taustalla näkyy Säveltäjien talo, jossa myös sunnuntain konsertit pidettiin. Talossa on asunut muun muassa säveltäjä Dmitri Shostakovits.

Myös Anni Niemelän ja Helga Karenin esittämät Perttu Haapasen laulut olivat elämys ja yleisö oli niistä todella haltioissaan!

Konsertissa sai kantaesityksensä myös uusi sananvapaudelle omistettu teokseni Chamber Vocalise, sopraanolle ja kamariyhtyeelle. Hienosti vedetty esitys.

Konsertit saivat lämpimän vastaanoton ja haluankin tässä kiittää omalta osaltani kaikkia muusikoita, säveltäjiä ja järjestäjiä. Anton Safronoville, Keijo Aholle ja Helga Karenille kuuluu erityiset kiitokset loistavista matkajärjestelyistä ja avusta sekä tulkkina että kulttuuritulkkina.

Konsertin jälkeen saimme nauttia venäläisestä vieraanvaraisuudesta Säveltäjien talon ravintolassa ja maljapuheet seurasivat tiuhaan toisiaan.
Паси Люютикяйнен ohjelmakirjassa...

Eilen maanantaina oli aikaa sitten viimeistellä ensi viikoksi metodologiapapereita Taiteellisen tutkimuksen tohtoriohjelmaan. Se toimi hyvänä itsekurinpalautuksena. Köh.

Huomenna matkustan Antonin ja Olegin kanssa Nizhny-Novgorodiin, jossa pidämme vierailuluennot ja illalla GamEnsemble esittää teoksiamme siellä konsertissa.

Kun minulle kerrottiin, että Nizny-Novgorod ei ole kaukana, olisi pitänyt arvata, että kyse on Venäjän mittakaavasta. no eihän se 600 kilometriä ole matka eikä mikään... :)

Tänään Anton esittelee minulle Moskovan nykytaidetta museoissa. Kiva vähän turisteeratakin täällä.

Oheisista linkeistä löytyy videoita toissailtaisista esityksistä:

Chamber Vocalise

Vuo, osa 3, Con Mobile

Vuo, osa 5, Presto

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit