Harjoituspäivä musiikkitalossa (video)

Tänään tapasin Musiikkitalolla sopraano Jutta Holmbergin, joka laulaa 21.10 Tampere Filharmonian kamarimusiikkisarjassa vokaliisiteokseni Hämärät himmelit - Les Mobiles Noirs. Kävimme läpi kappaleen erikoistekniikoita.

Olen kirjoittanut Hämäristä himmeleistä aiemmin myös täällä.

Yhteistyöni Jutan kanssa alkoi Helsinkiin -oopperasta, jossa hän lauloi buffettineiti Lottenin roolin. Jutta on kantaesittänyt myös orkesterilaulusarjani Seitsemän laulua sopraano-piano -version. Hän kantaesitti myös Hämärät himmelit vuonna 2007 Ranskassa.


Jutta Holmberg buffettineiti Lottenina esikoisoopperassani Helsinkiin.


Seuraava, pieni videokooste on kuvattu tänään aamupäivällä musiikkitalon harjoituksista.


Harjoitusten ja kahvikupposen jälkeen suuntasin Sonore -saliin, jossa ruotsalainen sopraano ja nykymusiikkispesialisti Lisa Fornhammer piti Sibelius-Akatemian opiskelijoille mestarikurssia osana Kaija Saariaho -festivaalia. 

sopraano Lisa Fornhammer (vas.) ja mezzosopraano Annika Ollinkari

Lisaan tutustuin muutama vuosi sitten, kun hän piti edellisen kerran opetti akatemialla. Silloin hän kommentoi laulusarjani harjoituksia todella hienolla visiolla.  Oli mukava tavata pitkästä aikaa. Hänellä oli loistava ja selkeä näkemys kuinka Kaija Saariahon vokaalimusiikkia tulee tehdä. Laulumusiikin  ainejohtaja Annika Ollinkarille suuret kiitokset, että vierailu järjestyi. Nämä ovat tärkeitä tapahtumia - sekä laulajille, että säveltäjille.

Kaija Saariaho oli myös läsnä seuraamassa mestarikurssia. Opiskelijoiden, Lisan, opettajien ja Kaijan välistä vuorovaikutusta oli antoisaa seurata. 

Oli mukava vaihtaa pari sanaa pitkästä aikaa kaiken kiireen keskellä.

Säveltäjä Kaija Saariaho tänään Musiikkitalossa.
Kaijan oppilaana olin Yhdysvalloissa 2008, Santa Fen Creative Dialogue -mestarikurssilla. Hänen palautteensa ja keskustelut oli keskeisen tärkeää säveltäjäuralleni ja jatko-opinnoilleni. 

Kaijan musiikki on tänä syksynä hienosti esillä eri puolilla Suomea juhlakonserteissa. Onnittelut täältäkin ikinuorelle!

Kaija Saariahon mestarikurssilla 2008 Santa Fessä - kvartetti harjoittelee La Spada del Sole -nimistä teostani, sellisti Anssi Karttunen ja säveltäjä Kaija Saariaho opettajina.

Kuulin tänään myös mestarikurssilla Annami Hylkilän esittävän Kaija Saariahon musiikkia. Se on hyvä juttu, sillä kirjoitan Annamille ja Ilmo Rannalle pienen laulun, joka kantaesitetään 25.11. Kuopion musiikkikeskuksessa. Se alkaa olla vihdoin valmis.

***

Nyt pitkä työviikko on päättymässä. Tänä viikonloppuna keskityn perheeseen, ystäviin ja sukulaisiin - ja vähän itseenikin. Vaimon veli Juha ja hänen tyttärensä Lilja tulivat tänään vierailulle. Se on mukavaa. Serkukset leikkivät ja touhusivat koko illan.

Ja sunnuntaina olemme menossa ystäväperheen luo tutustumassa pieneen vauveliin - elämän suurimpaan ihmeeseen.

Hyvää viikonloppua!

Kommentit

Suositut tekstit