Ennenkuulematonta - oudot konserttipaikat

Hyvä lukijani.

Klassiset konsertit järjestetään yleensä niille varatuissa saleissa tai muissa julkisissa tiloissa (esim. kirkot, isot salit yms.). Joskus paikat voivat olla oudompia. Porvoon taidetehdas on hyvä esimerkki vanhan tilan mutkattomasta uusiokäytöstä. Vanha tehdashalli on otettu lähes sellaisenaan konserttikäyttöön.

Oudoin paikka missä musiikkiani on soitettu on Merisotakoulun observatorio. Samalla kun kuunteli musiikkia saattoi katsella kattoon heijastettua tähtimerta. Hämmentävä kokemus.

Outoja konserttipaikkakokemuksia on luvassa tulevana kesänä. Elokuussa aion matkustaa Lappiin LuostoClassic -tapahtumaan, jossa esitetään Finnish Sousaphone Ensemble esittää musiikkia kahdeksalla tuuballa. Huu.
Yhtye esittää tuolla kappaleeni Brassstorm. Se on sävelletty vuonna 2001. Hieman outoa, mutta en ole itse eri syistä koskaan vielä kuullut tuota teosta. Sitä on esitetty mm. Portugalissa Sergio Carolinon johdolla ja tänä vuonna se myös levytetään siellä. 

Ennenkuulematon sävellys.

Yleensä uuden teoksen kuulee suhteellisen tuoreeltaan. Tämän säveltämisestä on kulunut yli 11 vuotta. Siinä alkaa olla jo hyvä syy mennä kuuntelemaan zipale.

Sitä varten, että satut liikkumaan Lapissa tuolloin, niin laitan tähän ohjelmatiedot. Paikka löytyy varmaankin Google Mapin avulla...

Lisätietoja myös: www.luostoclassic.fiFri 10.8.2012 

6:00 p.m. Concert at the Aittakuru Stage

Brassstorm

Finnish Sousaphone Ensemble

Niklas Hagmark: A Song dor 8 Tubas
Pasi Lyytikäinen: Brassstorm
Torsten Aagaard-Nielsen: Treplusstre
Joain Rodrigo: En Aranjuez Con Tu Amor (arr. Harri Lidsle)
sol. Harri Miettunen, tuba
Giovanni Gabrieli: Canzon Pian’ e Forte (trans. E.Kolari)
John Stevens: Moondance
Hector Berlioz: March to the Scaffold

Tickets 15€


Kommentit

Suositut tekstit