Säveltäjän ääni - Pekka Haavisto presidentiksi

Hyvä lukijani.


Olen visusti pitänyt yksityisasiana poliittiset mielipiteeni. Näin tulee olemaan varmasti jatkossakin. Nyt teen kuitenkin poikkeuksen, sillä katson, että minun ehdokkaani presidentinvaaleissa tarvitsee kaiken mahdollisen – pienenkin – tuen.


Olen päätynyt äänestämään vuoden 2012 presidentinvaalien toisella kierroksella Pekka Haavistoa seuraavista syistä:


Haluan presidentin, jota voi äänestää sekä sivistysporvari että vasemmistointellektuelli.


Haluan presidentin, jolla on keskusteluyhteys sekä suurteollisuuteen ja pienyrittäjiin, maanviljelijöihin ja duunareihin, vakiintuneisiin poliittisiin instituutioihin ja kansalaisaktivisteihin.


Haluan presidentin, joka nauttii laajasti luottamusta yli puoluerajojen.


Haluan presidentin, joka avoimesti ja kunnioittaen keskustelee myös niiden kanssa, joiden arvomaailma on erilainen kuin hänen itsensä.


Haluan presidentin, jolle ihminen on tärkeä.


Haluan presidentin, jolle on kertynyt käytännön ulko- ja turvallisuuspoliittista kokemusta. Haavisto on työskennellyt sotatoimialueilla enemmän kuin moni suomalainen kokenut upseeri. Haavistolla on tietoa ja kokemusta Naton johtamisjärjestelmästä ja YK:n tehtävistä. Silti – mikä tärkeintä – hän on rauhan mies.


Haluan presidentin, joka tarttuu tämän päivän haasteisiin tämän päivän otteella – Arvostan Niinistöä. Hän on laittanut itsensä likoon, pystynyt tekemään vaikeina aikoina vaikeita päätöksiä. Mutta silti. 90-luvun Lama-Suomen politiikkojen aika on ohi. On aika katsoa eteenpäin.


Haluan presidentin joka yhdistää kansan, ei jaa sitä.


Helsingissä maanantaina 23. 1.2012


Pasi Lyytikäinen, säveltäjä

Kommentit

Suositut tekstit