Kolmas luukku.


Eilinen oli piiitkä Sibelius-rahaston kokouspäivä. Kokous vaati aikalailla valmisteluja, joten oikeastaan sain koko päivän tuhratuksi sen merkeissä.

Kokouksen päälle söimme erinomaisen illallinen ravintola Juuressa, Korkeavuorenkadulla. Juuri on satsannut lähiruokaan ja kotimaisiin makuihin. Hämmästyttävintä oli se, että vaikka raaka-aineet olivat tuttuja supisuomalaisia, niin monet makuelämykset olivat sellaisia, joita en ole ennen kokenut. Siika ja punajuuri ei lausuttuna sytytä, mutta oikein sävellettynä lautasella se tekee vertaansa vailla olevan vaikutuksen. Ruoassa yhdistyy hämmästyttävällä tavalla veden ja maan maku - hyvällä tavalla.

***

Olen iltaisin soitellut joululauluja vanhalla haitarillani. Tulossa on nimittäin ehdottomasti vuoden tärkein keikka: Johanneksen päiväkodin joululauluilta.

Juuri nyt ei tunnu kovin jouluiselta, vaikka ilma sinänsä on erinomainen. Odotan lunta.

Aurinko paistaa mereltä niin voimakkaasti, kun se tähän aikaan vuodesta jaksaa.

Valoa.

***

Työrintamalla valmisteluaan odottavat reilun viikon päästä siintävät vierailuluennot Tampereen konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa.

Esittelen Le Saxophone... -teoshybridiäni ja Tampereella puhun varmasti myös parin vuoden takaisesta laulusarjastani ja esittelen musiikkiani ehkä laajemminkin.

Työpöydällä tuijottavat uudet laulut ja Oopperaa arjessa -projektit. Ne yritän saada ennen joululomaa siihen kuntoon, että sävellystyötä on mahdollisimman helppo jatkaa joululoman jälkeen.

Eilinen sain kuulla muutaman erittäin mukavan työasioihin liittyvän uutisen. Niistä en vielä sen enemmän voi paljastaa, mutta ne saivat minut oikein hilpeälle mielelle...

***

Ai niin. Ja sävelsin viimein sen joululaulun, jota minulta on kauan kärtetty. Sellaisen hyvin perinteisen viisisäkeistöisen laulun. Se esitetään täällä taiteilijatalon pikkujouluissa ensi viikon lauantaina. Mezzosopraano Sari Aittokoski laulaa ja Pekka Haapasalo on pianon varressa. Tuli aika haikia värssy.

***

Mutta nyt pitää siivota.

Äeti tulee käymään. <3


Kommentit

Suositut tekstit