Kalenterin toinen luukku.

Joulukuun toinen. Lämmintä +6 astetta ja vettä vihmoo. Pieni blogihetken paikka.

Edellisen bloggauksen jälkeen olen tavannut jatkotutkintoni ohjaajia, joilta olen saanut hyvää palautetta tulevaa varten.

Parhaillaan suunnittelen tammikuussa alkavan tohtorikoulutettavan toimen sisältöä. Kokonaistyöaikaani kuuluu pieni, noin 5% opetusvelvollisuus Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulussa. Saan suhteellisen vapaat kädet suunnitella opetuksen sisällön. Jollakin tavoin tulen nivomaan opetuksen säveltämiseen ja taiteelliseen tutkimukseen.

Tässä voi tulla vielä kiireeltä muistuttavia tilanteita eteen.

***

Sain vihdoin ja viimein käsiini Annukka Ruuskasen toimittaman nykyteatterikirjan. Se sisältää paljon kiinnostavia kirjoituksia suomalaisesta nykäriskenestä. Kirjan suurin anti on erilaisten näkökulmien lisäksi siinä, että useat kirjoitukset käyvät vuoropuhelua eri taidealojen välillä.

Säveltäjän näkökulmasta kiinnostavia kirjoituksia ovat erityisesti Kimmo Modigin Äänen strategioita nykyteatterissa ja monet tekijyyttä pohdiskelvat kirjoitukset. Oopperaa arjessa -projektini vuoksi myös useat tilaan liittyvät puheenvuorot tuntuvat nyt erityisen läheisiltä.

Olen parin päivän ajan ahminut tätä kirjaa, eikä minulla ole vielä minkäänlaisia rahkeita sanoa siitä vielä sen enempää. Mutta sen jo uskallan sanoa, että tämä kirja kuuluu jokaisen tässä hetkessä kunnianhimoisesti oopperaa/musiikkiteatteria/teatterimusiikkia tekevän säveltäjän ja esittäjän lukemistoon.

***

Tänään on edessä pitkä kokouspäivä, jota pitää vielä valmistella. Nyt töihin.

Kommentit

Suositut tekstit