Kahdestoista luukku - pieni kantaesitys, joululauluja ja laulajia


Tänään menen luennoimaan omasta musiikistani Tampereen ammattikorkeakoulun sävellysseminaariin. Vielä pitää parit jutut hakea työhuoneelta...


Eilen oli taiteilijatalon pikkujoulu. Lupauduin hieman soittamaan ja komppaamaan joululauluja. Mukavaa oli, että talon asukkaat toivat paljon ohjelmaa juhliin.
Ikimuistoiset pikkujoulut syntyivät musiikin ja ruoan lisäksi talon asukkaiden - lasten ja aikuisten - lämminhenkisestä yhdessäolosta.Musiikillisen terveisen toi myös yllätysvieraaksi suoraan Mäntsälän kirkkokonsertista saapunut laulaja Eino Grön pianisti Lasse Hirven kera. Kerrassaan hieno veto. Näiden miesten musisointi pelasi todella hienosti keskenään.


Upea ja herkkä oli myös Amanda Kauranteen ruotsalaisen vanhan joululaulun esitys.Aulikki Oksanen tarttui myös pianoon ja laulatti talon väkeä. Meeti-tytön ja Aulikin esitys "Heinillä härkien kaukalon" oli kaunis ja mieleenpainuva.Itse soitin juhlissa joululaulujen komppaamisen lisäksi Brahmsin "Unkarilaisen tanssin nro 4" ja Venlan kanssa sello-harmonikka -duona "Pizzicato Pie" -nimisen sävellyksen, jonka säestysosuutta minun täytyy näköjään vielä vähän treenata...


***Pikkujouluissa kantaesitettiin myös säveltämäni pieni joululaulu (Metsien joulu). Laulun esitti mezzosopraano Maarit Aura ja pianossa oli Pekka Haapasalo. Kiitokset vielä teille hienosta - ja erittäin nopealla aikataululla harjoitetusta - esityksestä. Kiitokset myös Aale Lindgrenille, joka tarpeeksi kauan kärtettyään sai minut tarttumaan toimeen. Pekka ja Maarit esittivät myös Sibeliuksen joululauluja.
Kiitokset kaikille muillekin, erityisesti Alpo Haloselle ja talon aktiiveille hienoista juhlista.


Kuvat: Anita KonkkaKommentit

  1. Olet vanginnut tunnelman hienosti. Kuvat on kivoja myös! Kiitoksia hauskasta juhlasta ja siitä että sain esittää kauniin laulusi.
    T: Maarit Aura

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit