Missä olit perjantaina 11.11.11 klo 11:11?


Hyvä lukijani. Tämä viikko oli synkähkö. Ulkona paistoi tosin eilen huikean hieno loppusyksyn aurinko, mutta pääni sisus oli harmaa. En ole mitenkään erityisesti masennukseen taipuva, mutta olen jostakin syystä tämän viikon ollut vähemmän hilpeä.


Muistan, että lapsena leikimme aurinkoisina päivinä tähän aikaan vuodesta jättiläisiä. Pitenevät varjot näyttivät huimaavilta pikkupoikien silmissä.


***


Aamulla koiran lenkityksen jälkeen suuntasin Sibelius-Akatemialle. Hiippailin aamuhämärissä tulostelemaan papereita ja nuottiluonnoksia. Printtailun jälkeen jäi hetki aikaa. Etsin vapaan salin ja soitin hetken aikaa - sen verran mitä kappaleesta ulkoa muistin - Jean-Philippe Rameaun erästä hidasta Allemandea, joka lienee sävelletty 1700-luvun alkupuoliskolla.

Tiedosto:Jean-Philippe Rameau.jpg
No, ei tuo Rameaun viulutekniikkakaan niin häikäisevältä näytä... :)


Minun pääinstrumenttini on huilu ja harmonikkaa soitan auttavasti. Pianonsoittotaitoni on puolestaan säveltäjäksi häpeällisen kehno. Pianotekniikkani on lähes täysin kotikutoinen. Pääasiassa "kahlailen" pianon ääressä läpi partituureja, sävellän ja joskus harvoin innostun harjoittelemaan jotakin kappaletta hieman enemmän.


Mutta siltikin soittaminen on minulle tärkeää, vaikka sitä ei liiemmälti nykyään ehdikään tehdä. Aika menee sävellystyöhön, tutkimukseen - ja sitten kaikkeen viheliäiseen juoksevaan paperityöhön. Jos saisin toivoa jotakin hyvältä haltijalta, niin se olisi ehdottomasti armahdus kaikenlaisesta lomakkeentäytöstä. Ja sen ajan käyttäisin soittamiseen.

***

Tänään tapasin pitkästä aikaa jatkotutkintoni ohjaajan akatemialla. Hän oli virkavapaalla alkusyksyn ja työskenteli (=sävelsi) Pariisissa. Olin tietysti vähän kateellinenkin, virkavapaa oli selkeästi tehnyt hyvää.

Yliopistojen tieteellisien ja taiteellisien toimien hoitajia pitäisi mielestäni entistä hanakammin ja säännöllisemmin houkutella/päästää keskittymään omaan taiteelliseen tai tieteelliseen toimintaan.

Esittelin lähinnä mitä olin tällä välin tehnyt. Asiaa oli paljon ja päätimme tavata uudelleen parin viikon päästä, jolloin käymme tarkemmin läpi tulevia sävellysprojekteja.

***

Tämän jälkeen suunnistin syömään. Piipahdin tapani mukaan myös eräässä akatemian lähellä olevassa antikvariaatissa. Olen ilmeisesti käynyt siellä liian usein, sillä myyjä tarjosi teetä (taisi ryökäle sujauttaa tilkan rommiakin joukkoon, mutta tätähän me emme kerro kellekkään. Emmehän?). Teetä joimme oikeastaan sen kunniaksi, että kalenteri sattui näyttämään juuri tuolloin 11.11.11 ja kello 11:11.


tuu tii

Tajusimme molemmat, miten älytöntä tuollainen ajankohdan kyttääminen on. Mutta typerien asioiden tekeminen lienee osa ihmisen luontoa...

...ja loistava tekosyy nauttia kupillinen (esim.) teetä.

Missä sinä olit 11.11.11 klo 11:11?


Kommentit

Suositut tekstit