Lauluja, susi ja syysväsymys

Hyvä lukijani. Edellisestä kirjoituksesta on vierähtänyt aikaa. Se tarkoittaa, että työrintamalla on ollut kiirettä. Näistä tapahtumista yritän ehtiä kirjoittaa lisää lähiakoina. Sävellystyön lisäksi olen kirjoittanut, käynyt puhumassa kouluissa säveltäjän työstä, istunut seminaareissa, lukenut ja yrittänyt taistella syysväsymystä vastaan kahvin ja ulkoilun voimalla.

Ison muutoksen perheemme päivärytmiin on tuonut arktisen suden näköinen Alaskan malamuutti. Se on piristänyt syksyä ja lisännyt koko perheen ulkoilua.
Eräs kohokohta tässä välillä oli Subrosa -niminen spektaakkeli Ylivieskan Akustiikka-salissa. Kyseessä on monitaiteinen konsertti, joka on tehty jo aiemmin tänä vuonna pari kertaa Kuopiossa ja Helsingissä. Sain konsertista myös videoinnin, mutta en ole ehtinyt sitä vielä purkaa. Tarkoitus on laittaa aikanaan myös videopätkä tänne.

Konsertissa esitettiin uutta, lähinnä suomalaista vokaali- ja pianomusiikkia. Säveltäjänäniminä tällä kertaa oli lisäkseni Joonas Kokkonen, Tapani Länsiö, Helena Tulve, Aki Yli-Salomäki, Einojuhani Rautavaara.

Konserttikokonaisuuden on suunnitellut mezzosopraano Anne Viljamaa. Muut esiintyjät olivat pianisti Anna Kuvaja ja tanssija Janne Aspvik. Esityksen on ohjannut Minna Hilke ja koreografia on Sulevi Sihvolan käsialaa. Esiintyjien puvut on suunnitellut Jaana Haaksiluoto. Lisäksi esitykseen kuuluivat Eeva Anundin heijastetut valokuvat.Pianisti Anna Kuvaja (vas.), tanssija Janne Aspvik ja mezzosopraano Anne Viljamaa Akustiikka-salissa konsertin jälkeen.

Lauluja-Sånger -sävellyksessäni pianoa soitetaan myös flyygelin sisältä

Kommentit

Suositut tekstit