Juoksevien asioiden päivä


Tänä aamuna en mennyt työhuoneelleni vaan kaupunkiin hoitamaan juoksevia asioita. Aamuinen metromatka Itä-Helsingin läpi on monimuotoinen. Maaseutumainen maisema vaihtuu pikkuhiljaa metropolinäkymiin. Oheisessa kuvassa on Rastilan ja Puotilan erottava Vartiolahti metron ikkunasta nähtynä.


Jäin Kampissa pois ja kävelin Lönnrotinkadulle sijaitsevaan Fennica Gehrmaniin, joka on nuottikustantajani. Yhtiö on keskittynyt suomalaisen taidemusiikin kustantamiseen ja se on ostanut entisen Fazer-kustannuksen ja Warner/Chappelin taidemusiikkikatalogin. Yhtiö on kustantanut muun muassa Sibeliuksen, Madetojan, Englundin, Kokkosen, Rautavaaran, Ahon, Hakolan ja Puumalan teoksia, joten omat pökellykseni ovat päässeet varsin mukavaan seuraan. Tällä kertaa olin paikalla sangen maallisissa asioissa (vein verokortin toimistoon). Tapasin kustannuspäällikkö Ari Niemisen ja tiedotuspäällikkö Henna Salmelan.

Kustantamossa vierailuun kuuluu aina viimeisten kuulumisten vaihtaminen; mitä on parhaillaan työn alla, milloin on tulossa seuraavia esityksiä jne.? Sain lähtiessä mukaani tekijänkappaleina Helsinkiin-oopperasta kasaamani konserttiversion partituureja.


Suunnistin kustantamosta Sibelius-Akatemian Töölönkadun toimipisteeseen kirjoittamaan kaiken maailman jatkotutkintooni liittyviä hakemuksia ja printtaamaan papereita. Huomasin, etten ole käynyt akatemialla vähään aikaan. Tuli ihan sellainen vähän mukavan vieras olo... :) Kotiin menin iltapäivällä antikvariaatin kautta, josta käteeni tarttui Marko Tapion novelleja ja Vergiliuksen Aeneis.

Illalla suunnistin Venlan kanssa sellotunnille. Tytöllä on työn alla "Peppi Pitkätossu" ja "Kävin minä Viipurissa".

Tämän viikon juoksevat asiat on nyt hoidettu - toivon mukaan. Huomenaamuna taas sävelletään.

Kommentit

Suositut tekstit