Nuotit ojennukseen - Työhuone käyttöön

Päiväkoti oli tänään kiinni, joten lähdimme tänään aamulla pojan kanssa polkupyörillä metrolle ja työhuoneelleni. Poika oppi ajamaan muutama päivä sitten, joten ei tarvinnut pahemmin houkutella...


Jalkani alkaa olla kohtalaisen hyvässä kunnossa, joten yritän nyt palautua sairaslomalta työnsyrjään kiinni.

Ajoimme Herttoniemen metroasemalta työhuoneelle. Siellä odottivat muuttolaatikkokasat, mutta näkymä ei ollutkaan niin katastrofaalinen kuin pelkäsin. Huonehan oli siisti! Sain työpöydät nopeasti kasaan ja tietokoneenkin toimimaan.

Ikkunassa on maitolasi, sen avattuani huomasin huomasin vasta nyt, kuinka työhuoneeni ikkunasta näkyy vanha, kaunis ja iso vaahtera.


Johannekselle löytyi työhuonenaapurilta lainaan myös värikyniä ja leluja (kiitokset Anne!) ja päivä meni pojalla niiden parissa ja välillä isän apuna touhutessa hyvin.

Paperisouvi on kyllä melkoinen. Raakkasin paperikasseihin kilotolkulla armotta roskiin meneviä papereitani. Yritin pitää jonkinlaisen järjestyksen säilytettävissä luonnoksissa, muistiinpanoissa ja muissa lippusissa. Mappeja ja muovitaskuja pitäisi nyt olla tarpeeksi ja rei'itin lauloi hoosiannaa päivän mittaan.Vaikeinta on päättää, onko joku luonnos- tai muistiinpanopaperi säilyttämisen arvoinen. Kaikista söhryistä en itsekään ota selvää. Jos kyseessä on sävellysprosessia jollakin tavalla valottava paperi, niin talletan sen. Mutta sitten on paljon sellaista ihme tuherrusta, huolimattomia muistiinpanoja tai muuten täysin mitäänsanomattomia rivejä, joista ei voi enää oikein päätellä mitään. Ne päätyvät uusiopaperiksi.

Mukavia yllätyksiäkin päivän mittaan tuli vastaan. Löysin monia kadonneiksi luulemiani partituureja ja CD-levyjä. Toki vastaan tuli myös nuotteja, joiden olisi toivonut kadonneen.

Päivän päätteeksi katselin jo mukavasti työhuoneelta näyttävää tilaa. Kirjahyllyn tarvitsen vielä, samoin pienen sängyn tai sohvan jossa voi pötkötellen miettiä sävellyksen etenemistä. Akatemialla en ilennyt pötköttelysohvaa työhuoneeseen raahata (ei ehkä olisi mahtunutkaan), mutta nyt sellaisen haluan.
Kommentit

Suositut tekstit