Juhannusta kohti!

Tervehdys täältä Juhannusruusunkujalta.

On mukava asua sen nimisellä kujalla näin mittumaarina.

Sain tänään valmiiksi viimeisetkin soolopätkät uuteen teokseeni - ne kaksi soolokadenssia, joita olen täällä aikaisemmissa blogiteksteissäni huokaillut. Tämä tarkoittaa sitä, että sävellys valmistui tänään iltapäivällä noin kello puolen kahden aikoihin. Lähetin soolo-osuudet Olli-Pekka Tuomisalolle sähköpostitse, suljin työkoneen ja siinä se.

Toinen kadensseista on kokonaan sävelletty, toisessa on hieman enemmän improvisaation varaa. Toisen kadenssin voi korvata myös halutessaan omalla kadenssilla. Molemmat kadenssit ovat noin reilun minuutin mittaisia. Niissä - kuten koko teoksessa - liikutaan sävelten ja hälyjen välimaastossa.

Nuottiesimerkki: Toinen kadenssi Le Saxophone... -teokseen

Pakkailin vielä hieman työhuoneessa muuttotavaroita laatikkoon ja kiinnittelin "Ei saa viedä" -lappuja joka puolelle tavaroihini. Minulla on koko ajan pelko, että laatikkoni ajautuvat vahingossa jonnekin uuden Musiikkitalon varastojen uumeniin. Ensi viikolla edessä on muuttorumba.


Kuva: Muuttolaatikkoja työhuoneessani

Mutta tärkeintä on, että minä pääsen huomenaamuna Johanneksen kanssa muun perheen luokse juhannuksen viettoon. Pojalla oli tänään viimeinen päiväkotipäivä ja nyt alkoi loma. Olemme olleet Johanneksen kanssa nyt kahdestaan täällä Helsingissä ja tehty iltaisin poikien juttuja, kuten syöty epäterveellisesti, leikitty autoilla ja legoilla ja katsottu TV:stä kaikkea roskaa.

Kuva: Johannes viime sunnuntaina Tekniikan museossa


Savusauna, here I come! Hyvää juhannusta kaikille!

Kommentit

Suositut tekstit