Mietteitä sävellyspäivän päätteeksi

Aikaisemmassa tekstissä päästin ilmoille elegisen valitusvirren koskien tekeillä olevan kappaleen saksofonikadenssia. Kadenssi tarkoittaa solistin taiturillista yksin soitetettavaa jaksoa - konsertossa. En ole ollut tyytyväinen tähänastisiin luonnoksiin. Ne ovat vähän turhan osoittelevia jazzmusiikin suuntaan. Siinä ei tietenkään ole lähtökohtaisesti mitään pahaa, mutta tässä - muutenkin helposti sillisalaattimaisessa hälyhärdellissä - se yksinkertaisesti pomppaa silmille. Tai siis korville.
foni ottaa arskaa nurtsilla


Ratkaisu oli samanlainen kun entisen alokkaan huonosti toteutetussa asennossa. Sitä on turha korjata. Helpompi on tehdä kokonaan uusi.

Ensimmäinen idea kadenssista sai alkunsa Johannan tämän teoksen solistille rooliasuksi neulomasta valkoraitaisesta neuleesta ja pukuluonnoksista. Luonnokset ja idea rennosta, vähän elähtäneestä neuleesta siirtyi mukanani työhuoneelleni ja varmistuin tyylistä ja asenteesta, joka solistilla olisi. Rento ja vähän rähjääntynyt, nostalginen ja hieman omituinen. Kadenssiksi syntyi pätkä freejazz -vaikutteista musiikkia.Johannan suunnittelema neule saksofonistille, huom. charmantti, ulosneulottu rähjäisyys.


Haluan pitää edelleen mukana ajatuksen rentoudesta, nostalgisuudesta ja freestäkin, mutta uusimmassa versiossa aion viedä sitä hieman enemmän hälymusiikin suuntaan.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit