Blogin aloitus

Tervehdys lukijoille. Olen Pasi Lyytikäinen, 35-vuotias säveltäjä. Aloitan tänään muutamien ystävieni pitkän suostuttelun tuloksena blogin pitämisen. Tarkoituksena on rakentaa tästä blogista eräänlainen julkinen työpäiväkirja. Päivittäin en varmastikaan ehdi tänne kirjoittaa, mutta tavoitteeni olisi saada viikottain merkittyä keskeisimpiä tapahtumia työympyröistäni. Lisäksi tarkoituksenani on välillä kirjoittaa säveltäjän työstä hieman yleisemmin ja muista aiheeseen liittyvistä ajatuksistani (no nyt tuli jo luvattua aika paljon). Yritän lähestyä aihepiiriä mahdollisimman selkeästi, välttäen ammattislangia. Mutta, jos kauniista yrityksestäni huolimatta putoat kärryiltä, ole hyvä ja viestitä siitä minulle.

Tässä lyhyt esittely itsestäni (pöllitty Wikipediasta):

"Pasi Lyytikäinen on suomalainen säveltäjä. Lyytikäinen opiskeli sävellystä Sibelius-Akatemiassa vuosina 1997–2005 opettajinaan Erkki Jokinen ja Paavo Heininen ja valmistuen musiikin maisteriksi. Tällä hetkellä hän jatko-opiskelee Sibelius-Akatemiassa musiikin tohtoriksi. Lyytikäinen on täydentänyt opintojaan mestarikursseilla opettajinaan muun muassa Betsy Jolas, Hanspeter Kyburz, Magnus Lindberg, Esa-Pekka Salonen ja Kaija Saariaho.

Kamarimusiikin (muun muassa Rosso, Par, Coma, Zephyr ja Vuo) lisäksi hän on säveltänyt erityisesti näyttämö- ja vokaalimusiikkia. Hänen teoksiaan ovat muun muassa Helsinkiin-ooppera ja orkesterilaulusarja Seitsemän laulua Saila Susiluodon teksteihin. Kuopion kaupunginorkesteri kantaesitti Lyytikäisen ensimmäisen sinfonian huhtikuussa 2008 Kuopion musiikkikeskuksessa. Lyytikäisen musiikkia on esitetty ympäri maailmaa, muun muassa Pariisissa, New Yorkissa, Chicagossa, Tokiossa, Lontoossa, Moskovassa, Shanghaissa ja Berliinissä. Kallio-Kuninkalan XII musiikkifestivaali järjesti vuonna 2007 Pasi Lyytikäisen sävellyskonsertin.

Pasi Lyytikäinen on toiminut useissa musiikkihallinnon tehtävissä. Lyytikäisen musiikkia on kustantanut Fennica Gehrman."

Tähän tekstiin voisi lisätä, että jatko-opintojeni ohjaaja Sibelius-Akatemiassa on Veli-Matti Puumala. Jatko-opintojen taiteelliset projektit hallitsevatkin tällä hetkellä elämääni. Siitä kirjoitan lähitulevaisuudessa enemmän.

Kommentit

Suositut tekstit